AZ verlengt met Playing for Success

ALKMAAR- Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het AFAS Stadion is zondag het contract met Playing for Success Alkmaar verlengd. Voorafgaand aan het thuisduel met FC Groningen werd een verbintenis ondertekend tot en met 2022.

De tien schoolbesturen, de gemeente Alkmaar en AZ tekenden in de Kees Kist Lounge van het AFAS Stadion.

Leercentrum
Playing for Success is een naschools programma voor kinderen die (tijdelijk) om sociaal emotionele redenen niet optimaal presteren. Het programma leidt tot meer zelfvertrouwen en motivatie en daardoor tot betere prestaties. Het leercentrum in Alkmaar richt zich op kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en jongeren uit de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. De deelnemers worden meegenomen naar een uitdagende en inspirerende plek buiten de school, waar ze zoveel mogelijk positieve leerervaringen opdoen: het AFAS Stadion van betaald voetbalorganisatie AZ. In het stadion werken de deelnemers samen aan onder andere hun zelfvertrouwen, een positief zelfbeeld en motivatie.

Eenhoorn: ‘Mooi project’
“Playing for Success is een geweldig initiatief”, zegt AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. “We dragen er dan ook graag een steentje aan bij door bijvoorbeeld onze spelers de certificaten te laten overhandigen aan de deelnemers. Het is ook mooi om te zien hoe de kinderen instromen en vervolgens het traject met meer zelfvertrouwen verlaten. We zien uit naar een succesvolle verlenging.”

Sombroek: ‘AZ gastheer’
“We zijn ontzettend blij dat AZ ook de komende jaren gastheer is voor Playing for Success Alkmaar en op deze manier de belangrijke WOW factor voor de deelnemers aan de trainingen beschikbaar blijft stellen,” reageert Iwan Sombroek, Centrummanager Playing for Success Alkmaar. “Het stadion en alle faciliteiten die we kunnen gebruiken zijn een heel belangrijk onderdeel van het programma. Daar ontleent de training een groot deel van zijn kracht aan.”